El passat mes de juny vam realitzar la presentació pública del procés i les produccions que han resultat del projecte Joves, Identitat i Creació, sota la iniciativa “Lab id IN” [Laboratori d’identitats IN; interessant, introspectiu, inofensiu, incomprensiu!!!], el qual s’ha desenvolupat aquest any amb el 3r C d’ESO de l’Institut Barri Besòs, i quatre grups de joves i serveis juvenils del barri de Besòs-Maresme, de Barcelona.

Dimecres 15 de juny a les 18h a la sala d’actes del centre cívic Besòs

Dijous 16 de juny a les 12h30′ a la sala d’actes de l’institut Barri Besòs

Reflexions

“Lab id IN” [Laboratori d’identitats IN; interessant, introspectiu, inofensiu, incomprensiu!!!]

Joves, Identitat i Creació

Aquest projecte s’ha portat a terme amb el grup de 3r C d’ESO de l’Institut Barri Besòs al llarg de dos trimestres escolars, entre gener i juny de 2011. També s’ha coordinat paral·lelament amb un procés de creació audiovisual adreçat als grups de joves i els serveis juvenils del barri: Free Besòs, Grup AFEV, Zona Zero i Joves d’Arreu del Món, el qual s’ha desenvolupat entre finals d’abril i mitjans de juny de 2011.
La iniciativa es basa a fomentar la creació mitjançant les tecnologies audiovisuals, integrar aprenentatges i coneixements que afavoreixin la creativitat i la construcció de discursos propis, i treballar la representació de la identitat (personal, de grup i de l’altre) fent servir la producció videogràfica.
Durant el procés socioeducatiu que s’ha portat a terme a d’institut, s’ha incidit en qüestions com ara fomentar la diversitat cultural i la integració social, i promoure la interacció i la participació de l’alumnat al barri, mirant d’introduir una nova mirada de gènere envers el seu entorn. Aquesta part del projecte s’ha subdividit en tres etapes que han combinat les accions performatives amb la creació audiovisual. En la primera, el grup d’alumnes va elaborar el seu jo imaginat i un videorelat autobiogràfic, després van portar a terme i crear els vídeos de tres accions performatives a l’institut i tres al barri, i finalment han realitzat un procés de treball documental sobre l’entorn.
Pel que fa a la intervenció amb els grups de joves i els serveis juvenils de Besòs-Maresme, s’ha prioritzat l’ús de la creació audiovisual com a eina de coneixement mutu i també d’interrelació entre els i les joves que hi participen. Tot va començar amb una trobada conjunta que va significar l’arrencada per tal que Free Besòs s’encarregués de fer el vídeo del Grup AFEV, i el Grup AFEV el de Free Besòs; així com que Zona Zero elaborés el vídeo de Joves d’Arreu del Món, i Joves d’Arreu del Món el de Zona Zero.

Bloc del projecte: https://vayavideosbarribesos.wordpress.com/

La coordinació i el desenvolupament del projecte s’ha fet conjuntament entre Hangar, Les Salonnières i Teleduca. Educació i Comunicació, amb el suport de la Fundació “La Caixa”, l’Ajuntament de Barcelona – Districte de Sant Martí i el Pla Comunitari de Besòs – Maresme. La iniciativa ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Barri Besòs, el Grup AFEV, el Casal Infantil Municipal “El Vaixell”, el Centre Cívic Besòs i el Centre de Serveis Socials Besòs.

Comments on: "Presentació del projecte Joves, Identitat i Creació" (1)

  1. Carles Rué (tècnic PEC) said:

    Molt interessant!!
    Si és volgués portar a terme una iniciativa semblant a Montcada i Reixac, qué caldria fer?
    PEC Montcada i Reixac

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Núvol d'etiquetes

A %d bloguers els agrada això: